TOPlist

26. 6. 2007

Kto sme, kde sme, čo robíme

Toto je stránka venovaná nášmu ihrisku na Mamateyovej 28, deťúrencom, ktoré sa tu hrajú a ich rodičom.






A toto je zopár z nás.

Naše ihrisko je vo vlastníctve Mesta Bratislava a v správe Mestskej časti Petržalka a patrí do pôsobnosti miestneho podniku Verejnoprospešných služieb, Čapajevova 6, Bratislava. Má interné číslo 42 a parcelné číslo 683 a rozlohu cca. 520 m2. Ihrisko je situované medzi bytovými domami Mamateyova 26-28 a M.C.Sklodowskej 11-13. Je možné ho nekomerčne prevádzkovať ako verejné priestranstvo určené pre voľnočasové aktivity najmenších detí.

Mestská časť Petržalka v rámci svojich finančných možností uvedené ihrisko v roku 2006 na základe petície občanov čiastočne opravila, t.j. vymenila piesok, opravila lavičky a pôvodné hracie prvky natrela novým náterom.

My - mamičky a oteckovia detí - sme sa rozhodli pravidelne sa starať o verejné detské ihrisko, čím chceme byť príkladom pre naše deti a upozorniť aj ostatných občanov, že je v našich silách zmeniť naše okolie k lepšiemu. Sme presvedčení, že ak do úpravy ihriska vložíme svoje vlastné úsilie, budeme si tento priestor viac vážiť, zveľaďovať a udržiavať ho. Naším snažením sme dosiahli priestor pre detí bez psích výkalov a odpadkov, kde dieťa môže „bezpečne“ spadnúť.

Na ihrisku momentálne nie je dostatočné množstvo herných prvkov hlavne pre deti do 6 rokov a nutnosťou je aj vybudovanie oplotenia formou živého plota. Finančné prostriedky by sme chceli získať prostredníctvom rôznych nadácií, grantových programov a formou sponzoringu.

Žiadne komentáre: